Bezpečnostně dopravní den v Holešově přinesl dětem nejen radost, ale i nové dovednosti

Ve čtvrtek 26. září proběhl v Holešově Bezpečnostně dopravní den, který se nesl ve znamení zábavy, ale i poučení. Akce byla určena pro žáky 2. a 3. ročníku, kteří si díky spolupráci
s policií, záchranáři, hasiči, Besip a SVČ TYMY mohli vyzkoušet řadu aktivit zaměřených na bezpečnost a dopravní dovednosti.

Žáci měli možnost otestovat svou zručnost při jízdě na kole, kde na ně čekaly různé překážky a balanční plochy. Tento úkol děti zvládly s nadšením a zápalem, přičemž si mnozí uvědomili, jak důležité je ovládat své kolo bezpečně a s rozvahou. Velkým lákadlem byla také možnost projet se na dětském dopravním hřišti, kde museli dodržovat pravidla silničního provozu. Děti se díky tomu učily správnému chování na silnici, a to formou hry, která je bavila a zároveň je vedla k zodpovědnému přístupu.

Součástí programu bylo i seznámení s vybavením záchranářů, hasičů a policistů. Děti si prohlédly sanitku a dozvěděly se, jaké vybavení je nutné pro záchranu lidských životů. Velkým zážitkem bylo setkání s hasiči, kteří dětem ukázali svou výstroj a výzbroj, což vzbudilo opravdový obdiv a respekt. Žáci si také vyzkoušeli ovládání invalidního vozíku, což jim přineslo cenné zkušenosti a hlubší pochopení, jak náročné může být překonávat každodenní překážky pro lidi s pohybovým omezením.

Celý den byl pro děti obrovským zážitkem a přinesl jim mnoho nových znalostí. Obzvláště oblíbená byla jízda na kole na dopravním hřišti, kde si děti s radostí hrály a přitom se učily, jak se správně chovat v silničním provozu.

Vyzýváme tímto rodiče, aby navštěvovali s dětmi dopravní hřiště častěji. Je to ideální příležitost, jak si děti mohou hravou formou osvojit pravidla silničního provozu a zároveň si užít čas venku. Bezpečnost našich nejmenších na silnicích by měla být prioritou nás všech.

Bezpečnostně dopravní den v Holešově byl důkazem, že učení může být zábavné a zároveň užitečné. Těšíme se na další podobné akce, které budou naše děti učit, jak být ohleduplnými a zodpovědnými účastníky nejen silničního provozu.

Mgr. Petra Přikrylová