Krabice od bot

Krabice od bot aneb Děti pomáhají dětem je akce, jejímž cílem je potěšit děti z chudších rodin, nízkoprahových zařízení a azylových domů, ale také rodiče, kteří by si jinak „Ježíška“ nemohli dovolit. Naše škola se do této krásné sbírky, která letos probíhá už po jedenácté, zapojuje již tradičně.  Pořádá ji Diakonie Českobratrské církve evangelické, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb. Z počátečního nadšení pár jedinců vyrostla během deseti let největší vánoční sbírka v České republice. Vloni se touto cestou podařilo potěšit více jak 51 000 dětí.

V letošním roce se u nás, na 2. ZŠ Holešov, zapojilo všech 12 tříd a díky štědrosti dětí a hlavně rodičů, kteří jim byli nápomocni, se podařilo zabalit krásných 19 dárků. Jsme velice rádi, že se žáci aktivně do sbírky zapojili. Učí se touto cestou, že ne všechny děti se mají stejně dobře a je třeba jim pomáhat.  

Moc vám všem děkujeme! Až budete rozbalovat dárky doma u svých stromečků, v rodinném kruhu, vzpomeňte si, že ať už jste do krabice přibalili pastelky, kosmetiku, hračku nebo jinou drobnost, pomohli jste zapálit plamínky v očích jednoho človíčka, který má díky vám o něco veselejší Vánoce.

Děkujeme za vaše otevřená srdce a přejeme krásné prožití vánočních svátků, ve zdraví a s vašimi blízkými!

Kateřina Krmencová