Exkurze do jeskyní i za princeznami

Květnové počasí přeje výletům, a proto jsme se v úterý 21. 5. vydali s žáky 8. a 9. ročníku do Olomouckého kraje za poznáním.

První zastávka patřila Javoříčským jeskyním. Během hodinové trasy podzemím jsme se dověděli spoustu zajímavých informací o jeskyních jako takových i o specifikách této konkrétní. Pan průvodce nám přiblížil práci jeskyňářů, seznámil nás se zvířátky, která v jeskyních přebývají a vysvětlil rozdíl mezi netopýrem a vrápencem. V průběhu prohlídky nás chtěl vystrašit absolutní tmou, ale to se mu nepovedlo, protože naši žáci mají pro strach uděláno.

Další zastávkou v Javoříčku byl památník obětem 2. světové války, kde jsme si připomněli vypálení osady a 38 mužů popravených nacisty 5. května 1945, a poté jsme už jeli na hrad Bouzov.

Princeznu zakletou v čase, princeznu Jasněnku a ani princeznu Fantagiro jsme na Bouzově bohužel nepotkali, ale zato jsme si prošli Arcivévodův okruh a zhlédli mnohé ze šlechtických komnat a uměleckých sbírek. Prohlídku jsme zakončili ve zbrojírně, kde byly vystaveny nejrůznější dobové zbraně a brnění.

Exkurze se nám moc líbila a už se těšíme na další.

Mgr. Eliška Hubáčková

Den matek

Tento rok nám vystoupení ke Dni matek připadlo na slunečnou středu 15. května. Poprvé besídka proběhla v krásných prostorách holešovského zámku. Všichni žáci 1. stupně si pro své maminky nacvičili krátká vystoupení. Tématem letošního dne byly pohádky. A tak se přednášelo, tančilo, zpívalo a hrálo divadlo. A že se bylo na co dívat. Zasmáli jsme se i dojali.

Jsme rádi, že jsme potěšili nejedno srdéčko, a těšíme se na příští rok😊